Νέες προοπτικές συνεργασίας του ΑΠΘ με Ερευνητικά Κέντρα της Γερμανίας! Συνάντηση του Πρύτανη, Haralambos Feidas και Καθηγητών του ΑΠΘ με τον Πρόεδρο της Ένωσης Helmholtz.

Με ετήσιο προϋπολογισμό πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ, η Ένωση Helmholtz είναι ένας από τους κορυφαίους ερευνητικούς οργανισμούς στον κόσμο και συνεργάζεται αποκλειστικά με τα καλύτερα ιδρύματα παγκοσμίως. Στη συνάντηση διερευνήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας του ΑΠΘ με την Ένωση, μέσω της ενεργοποίησης των γερμανικών ερευνητικών κέντρων της Ένωσης από τα οποία αναμένονται εκδηλώσεις ενδιαφέροντος.

Ο τρόπος με τον οποίο επηρεάζεται η υγεία των πολιτών από την περιβαλλοντική κρίση θα τεθεί στο επίκεντρο της σημερινής, δεύτερης για το 2024, διάλεξης που γίνεται στο πλαίσιο του Λαϊκού Επιμορφωτικού Πανεπιστημίου (ΛΕΠ) του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

March is Colorectal Cancer Awareness Month!

Together, let's raise awareness, break down barriers, and empower patients in the fight against colorectal cancer! 

On today's #WorldKidneyDay2024, AUTH Medical Physics & Digital Innovation Lab and other COMFORT project partners are showing their kidneys to raise awareness for 

Έτος 2030: ο εγγονός ενός μεγάλου επιστήμονα εξερευνά το παλιό, εγκαταλελειμμένο επί δεκαετίες, εργαστήριο της κλινικής που διατηρούσε ο παππούς του. Εκεί ανακαλύπτει ένα ηχογραφημένο μήνυμα που έκρυψε με επιμέλεια ο επιστήμονας πριν φύγει από τη ζωή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Στο μήνυμα εκείνος ισχυρίζεται ότι έχει ανακαλύψει την φόρμουλα για ένα φάρμακο που θα έσωζε εκατομμύρια ζωές από μια άκρως επικίνδυνη μεταδοτική ασθένεια, η οποία είχε πάρει τη μορφή επιδημίας.

Παρουσίαση του Αναπληρωτή Καθηγητή Ιατρικής Φυσικής Ε. Παπαναστασίου για τη "Δοσιμετρία και ασφάλεια στη διενέργεια τοπικό-περιοχικών θεραπειών" κατά τη διάρκεια Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα "Ηπατική νεοπλασματική νόσος: τοπικο-περιοχικές θεραπευτικές προσεγγίσεις" υπό την προεδρία των Α. Δούμα, του Διευθυντή του AUTH Medical Physics & Digital Innovation Lab, Καθηγητή Panagiotis Bamidis & του Π.

Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα από τη ΔΥΠΑ - Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης ΑΠΘ & το AUTH Medical Physics & Digital Innovation Lab.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ηλικίες από 25-45 ετών και περιλαμβάνει σεμινάριο κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών, που οδηγεί σε πρόσληψη (μέσω προγράμματος της ΔΥΠΑ) σε επιχείρηση για 6 μήνες.

Wishing a joyous International Women's Day to all the amazing women out there!

Here at AUTH Medical Physics & Digital Innovation Lab, we take pride in supporting the cause of gender equality and advocating for women's rights. Today, we pay tribute to all the pioneering women scientists who have paved the way for future generations. Your invaluable contributions to science and technology inspire us, and we are dedicated to fostering a more inclusive and equitable future for everyone.

Let's unite to break barriers and challenge stereotypes together!

Το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής & Ψηφιακής Καινοτομίας του Α.Π.Θ. & ο Δήμος Παπάγου Χολαργού  στο πλευρό του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» για τη δημιουργία του Συνεργαζόμενου Κέντρου «Γέννασις», με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών για τη σημασία της προσφοράς αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων, αλλά και της εγγραφής νέων εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών.

Pages