Το Thessaloniki Active & Healthy Ageing Living Lab (ThessAHALL) του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και το European Network of Living Labs (ENoLL) σας προσκαλούν την ερχόμενη Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 12:00-14:00 στην επίσημη ανακοίνωση της ανάληψης διοργάνωσης και διεξαγωγής του επόμενου διεθνούς συνεδρίου Open Living Lab Days 2019 (OLLD19), 3-5 Σεπτεμβρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη, από το ThessAHALL, με την υποστήριξη της Ερευνητικής Μονάδας URENIO -Urban and Regional Innovation Research Lab του ΑΠΘ και του Ιδρύματος Ανοικτής Γνώσης Ελλάδος (Open Knowledge Greece).

Η ανακοίνωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Ι του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) - Α.Π.Θ. (3ης Σεπτεμβρίου, Πανεπιστημιούπολη), στο πλαίσιο επιστημονικής ημερίδας της Ελληνικής Εταιρίας Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (ΕΛΕΒΙΤ) και του Εργαστήριου Ιατρικής Φυσικής του ΑΠΘ, με θέμα “Βιοϊατρική Τεχνολογία: επιχειρηματικότητα, συν-δημιουργία, επικοινωνία”.

Αντιπροσωπεία του ENoLL, και συγκεκριμένα ο κ. Miguel Galdiz, Programme Manager και η κα. Spela Zalokar, Communications Officer & International Project Manager του ENoLL, αντίστοιχα, θα παραβρεθούν στην ημερίδα, με σκοπό να παρουσιάσουν τον θεσμό του OLLDs, καθώς και του ετήσιου βραβείου 2019 Living Lab Project Awards, πραγματοποιώντας ταυτόχρονο κάλεσμα σε ενδιαφερόμενους φορείς να γίνουν αρωγοί στην όλη διοργάνωση.

Όσοι παρακολουθήσουν την εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ανοιχτή συζήτηση και να θέσουν τα ερωτήματά τους στους ομιλητές, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα και για κατ’ ιδίαν επαφές μεταξύ των εκπροσώπων του ENoLL και του ThessAHALL με ενδιαφερόμενους φορείς.

Λίγα λόγια για το OLLDs:

Το Open Living Lab Days (OLLDs) είναι η ετήσια διεθνής συνάντηση «Ζωντανών/Δυναμικών Εργαστηρίων» (Living Labs), ένα γεγονός με ιδιαίτερη απήχηση κάθε χρόνο στις τάξεις της κοινότητας του European Network of Living Labs (ENoLL) και των μελών του, που συμμετέχουν ενεργά σε ανοικτές ομιλίες, workshops, hackathons και άλλες δράσεις που λαμβάνουν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον ιδανικό για συνεργασία και ανταλλαγή εμπειριών, με άξονα τις αρχές συν-δημιουργίας των Living Labs. Στο τελευταίο OLLDs, τον περασμένο Αύγουστο στη Γενεύη, έδωσαν το παρόν περισσότεροι από 300 συμμετέχοντες από 32 χώρες και πλήθος Ζωντανών Εργαστηρίων, προερχόμενων από ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, που αφορούν τομείς όπως, οι νέες τεχνολογίες, η υγεία, οι έξυπνες πόλεις, η γεωργία, η εκπαίδευση, η βιώσιμη ανάπτυξη κ.α. Η Θεσσαλονίκη και το Thessaloniki Active & Healthy Ageing Living Lab (ThessAHALL) του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής του ΑΠΘ επιλέχθηκαν να φιλοξενήσουν την μεγάλη αυτή διοργάνωση τον επόμενο Σεπτέμβριο (3-5/9/2019) με την ενεργό συμμετοχή και υποστήριξη των τοπικών αρχών, της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, σχετικών ΜΚΟ, καθώς και οργανισμών και φορέων από κάθε πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Θα μας ακολουθήσετε;